Research in No Traditional Fruit Crops at the Biotechnology Research Center of Costa Rica Institute of Technology
Main Article Content
Abstract
The non-traditional fruit crop research team at the Biotechnology Research Center (CIB) of Costa Rica Institute of Technology (TEC) has engaged in the task of diversifying the country ́s agricultural offer, generating knowledge related to certain crops that have considerable commercial potential. Therefore, research studies related to fig, blackberry, quency, and tamarillo crops have been performed, including in vitro culture of the plant species; their agronomical management; plagues and diseases; molecular characterization of the plant species and their varieties; biological control; agroindustry and, most recently, in understanding the physiologic, pathologic, and metabolic processes of the plants, related to the defense mechanisms from pathogen attacks and the production of nutraceutical compounds of interest. The research team works in generating technological packages for farmers, in order to enhance the nationwide production of these crops.
Article Details
Los autores conservan los derechos de autor y ceden a la revista el derecho de la primera publicación y pueda editarlo, reproducirlo, distribuirlo, exhibirlo y comunicarlo en el país y en el extranjero mediante medios impresos y electrónicos. Asimismo, asumen el compromiso sobre cualquier litigio o reclamación relacionada con derechos de propiedad intelectual, exonerando de responsabilidad a la Editorial Tecnológica de Costa Rica. Además, se establece que los autores pueden realizar otros acuerdos contractuales independientes y adicionales para la distribución no exclusiva de la versión del artículo publicado en esta revista (p. ej., incluirlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro) siempre que indiquen claramente que el trabajo se publicó por primera vez en esta revista.